teisipäev, 29. august 2017

Kuidas arendada selgeltnägemisvõimet? Katkend Sanaya Romani raamatust "Vaimne kasv"

Teadvuse kõrgematele tasanditele tõusmine 

Kui saate iseenda kõrgemaks minaks, kogete kõrgemaid teadvusseisundeid. Te saavutate need seisundid loomulikul teel, kuna teie vaatlusoskus, tähelepanu- ja teadvustamisvõime on suurenenud. See tuleneb süvenenud kooskõlast kõrgemate dimensioonidega ja avarduvast võimest eksisteerida lisaks maisele maailmale ka teistes mõõtmetes. Kui kasvate, muutuvad kõrgemad teadvusseisundid teie jaoks üha loomulikumaks ning te liigute sujuvalt ühelt tasandilt teisele. Kõrgemate teadvustasandite kogemine annab teile usu, et kõik on võimalik, ning avab teie ees tee senitundmatu uurimiseks. 

Kui saate iseenda kõrgemaks minaks, võivad teil avalduda ülemeelelised ja telepaatilised võimed, selgeltnägemine ning mälestused eelmistest eludest. Et vaimselt kasvada, pole nende võimete arendamine tingimata vajalik, kuid nende saavutamine võib olla osa protsessist. Võite ülemeelelisi ja telepaatilisi võimeid arendada kas teadlikult või lihtsalt kogeda nende ilmnemist oma kasvuprotsessi käigus. 

Ärkveloleku süvenedes võid endas arendada ka kõrgema teadvuse oskusi. Kõigel, mida teed, on rohkem tasandeid, kui esmapilgul paistab. Su ümber toimub palju enam, kui oled harjunud märkama. Kui muutud tähelepanelikumaks ja teadlikumaks, hakkad tajuma peenenergiaid kõikjal enese ümber. Nad on alati olemas ja nendega töötamine pakub võimalust muuta reaalsust. 

Kui paljudest tasanditest sa korraga teadlik oled? Kas suudad pöörata üheaegselt tähelepanu oma hingamisele, kehahoiakule, mõtetele, emotsioonidele, lihaste liikumisele, helidele ja lõhnadele ning tajuda riiete puudutust nahal? Teadvusta oma võimet tunnetada korraga paljusid peenenergiaid. 

Olles iga päevaga üha enam ärkvel, võite tuua oma kõrgema mina teadvustatud kohaloleku aladele, mis on siiani kuulunud alateadvuse valdkonda. Te võite hakata nägema väga selgeid ja eredaid unenägusid või siis unenägusid, mis pakuvad teavet ja juhatust. Teadlikkuse suurenedes saate aimu ka oma teistest eludest – nii paralleelsetest kui eelmistest kehastustest. Pinnale kerkivad varasemate elude mälestused. Näiteks kohtate mõnda inimest esimest korda ja ta hakkab teile otsekohe meeldima; teil tekib tunne, nagu teaksite teda juba ammusest ajast. Mõnes tundmatus kohas viibides võib teile aga korraga meenuda, et olete seal juba varem olnud.

Kui oled iseenda kõrgem mina, saad teadlikumaks ka oma selgeltnägemisvõimest. Võid avastada, et tead mõningaid asju, ilma et oskaksid öelda, kuidas sa neid tead. Võid ette aimata, mida inimesed öelda kavatsevad, ehkki nad pole veel suudki lahti teinud. Võiksid neile koguni mõttes lauseid ette öelda. Sul on tunne, et midagi on juhtumas, ja see juhtubki. Võid kellegi peale mõelda ja temaga seejärel kokku sattuda või helistab ta sulle kohe pärast seda, kui teda meenutasid. Sulle võib osaks saada tundmatut inimest puudutav infosähvatus ning hiljem veendud, et saadud teave oli õige. Kuigi nimetatud teadvustasand on sulle alati kättesaadav olnud, muutub see selgemalt tajutavaks, kui kasvad ja saavutad kõrgemale minale omase teadlikkuse. See teadlikkus lubab sul järjest enam märgata nii oma mõtteid kui ka kõike seda, mis sinu ümber toimub.

Oma kõrgema mina suurenenud teadlikkuse ja tundlikkuse (selgeltnägemise, telepaatiliste ja ülemeeleliste võimete) arendamine avardab sind ning annab sulle rohkem isiklikku väge. Selgeltnägemise arenedes liigub su teadvus uutele tasanditele, mis võimaldab sul oma väge ka tavareaalsuses kasutada. Võid mõista, kuidas saavutada teadlikult tulemusi, mis varem imedena tundusid. Suureneb sinu võime end ise tervendada ja tasakaalus püsida. Sa tead, kes sa oled, ning seeläbi lood sa enda ümber üha enam positiivset energiat.

See, kuidas oma võimeid kasutad, määrab ära, kas need teenivad su kõrgemat hüvangut või mitte. Kui kasutad võimeid teiste teenimiseks ja väestamiseks ning oma elueesmärgi täitmiseks, soodustavad nad su vaimset kasvu. Võimed ei teeni vaimset kasvu, kui kasutad neid teiste kontrollimiseks, oma ego upitamiseks valskuse abil või kui teed ülemeeleliste võimete valdamisest omaette eesmärgi. Ülemeelelised võimed on vaid vahendid vaimse kasvu toetamiseks, mitte aga eesmärk omaette.

Sinu ülemeelelised võimed (võimed tunda, näha ja kuulda informatsiooni viisil, mis ületab füüsiliste meeltega tajutava) kasvavad ja lubavad sul peenenergiaid üha paremini tunnetada. Paljudel teist juba on selgeltnägemise kogemused, te ainult ei nimeta neid nii. Näiteks võid sa kellegi poole vaadates intuitiivselt teada, et temaga pole kõik korras. Võid puudutada kedagi ja tunda soovi liigutada oma käsi mingil kindlal viisil, ilma et ise arugi saaksid, mida sa teed. Kuid viis, kuidas sa oma käsi liigutad, toob sellele inimesele vabanemise valust ning muudab tema teadvusseisundit. Rääkides võid leida end kätega justkui energiaid liigutamas. Võid olla võimeline tajuma saabuvat külmetust või haigust veel enne füüsiliste sümptomite ilmnemist.

Võib-olla tajud teiste inimeste füüsiliste, emotsionaalsete ja mentaalsete kehade energiaid. Sa võid näiteks aru saada sellest, kui kellegi energiamustrites puudub harmoonia. Mõned näevad oma sisemiste silmade abil teiste energiakehades häireid, tajudes neid tihedamate või tumedate kohtadena. Need tumedad moodustised võivad viidata haiguskolletele või asjaolule, et inimene on võtnud endasse teiste inimeste energiamustreid, mis tema omadega kokku ei sobi.

Arenedes saad ka oma energiasüsteemide kohta rohkem teada. Sa õpid kasutama energiat enese tervendamiseks ning muundama toitu, mida sööd, täites seda valguse ja armastusega. Töötades energiatasandil, võid eneses esile kutsuda otsustavaid muutusi. Hakka arendama oma selgeltnägemisvõimet ning oskust töötada oma energiakehadega, usaldades kujutlusvõimet ning olles mänguline, leidlik ja loov. Näiteks, kui oled külmetanud, kujutle, et vaatled oma aurat – energiat, mis su keha ümbritseb. Tee kindlaks, kas see on tasakaalus. Ära muretse, kui sa tegelikult midagi ei näe; kujutle lihtsalt, et vaatled oma aurat sisemiste silmadega.

Mõned inimesed näevad füüsilise valu või haiguse ajal oma energiavälja ahenenult või keha ligi tõmbununa. Mõned hoomavad värve. Võid alustada tervendamist ettekujutusega, et avardad oma energiavälja, kuni see näeb välja kaunis, korrapärane ja tasakaalustatud. Seejärel muuda oma aura värvid veelgi ilusamaks või lisa uusi värve. Saada ka haigele piirkonnale valgust. Ole nii mänguline kui suudad, kuni tunnetad muutust. Võti kestva muutuse loomiseks on sinu võime märgata kõige pisematki ajutist muutust. Õnnitle end isegi siis, kui muutus enesetundes kestab vaid sekund või paar. Iga muutus on märk, et oled õigel rajal, sest see, mida sa teed, mõjutab su energiaid.

Ühel mehel valutas kurk. Mees oli laulja ning tal seisis ees esinemine. Ta ei tahtnud, et tal hääl ära läheb. Mees hakkas ette kujutama kurku ümbritsevaid valgusest sidemeid. Mõned neist tundusid olevat liiga tihedalt ümber kurgu ning ta tõmbas neid mõttes eemale. Otsekohe tundis ta suuremat valu ja pitsitust ning jättis selle kujutelma katki. Tegelikult ei uskunud ta, et võib energia abil midagi saavutada, seetõttu mõjusid kohesed muutused, isegi kui need toimusid oodatust vastupidises suunas, talle julgustavalt. Ta lisas valgussidemeid, muutis need oma kujutlusvõime abil kõrgsageduslikumaks ja suurendas valgust. Kurk tundus nüüd vähem valus, ehkki esialgu vaid paariks sekundiks. Mees tõusis öösel mitu korda üles ja jätkas haige kurguga tegelemist. Hetked, mil ta tundis oma enesetunnet paranemas, venisid pikemaks. Kui mees järgmisel hommikul ärkas, oli ta kurk terve.

Kui arendad endas kõrgema teadvusega kaasnevaid oskusi, võid saavutada üha avarduva nägemuse universumist. Sinu uskumused ja mõtted selle kohta, mis on võimalik, muutuvad. Sinu võime mõjutada mateeriat ja luua nähtavaid tulemusi, kasvab. Kui märkad, et oled võimeline mõjutama inimesi ja olukordi oma teadvuse abil, võid avastada, et samaaegselt on suurenenud ka sinu vastutustunne. Kõik need oskused – telepaatia, selgeltnägemine ja teised ülemeelelised võimed – toovad su ellu üha enam selgust ning kingivad oskuse aidata ka teistel kõrgema tarkuseni sirutuda. On tähtis, et arendaksid neid võimeid enda jaoks sobivas tempos ja kasutaksid neid vaid kooskõlas suurema tervikuga.

MEDITATSIOON

Selle meditatsiooni eesmärk on aidata arendada võimeid, mis võimaldavad sul tajuda peenenergiaid kõrgematest dimensioonidest ning stimuleerivad su selgeltnägemiskeskust ehk kolmandat silma, samuti vaimset keskust, mida tuntakse kroontšakra nime all.

Sammud:

1. Istu mugavas asendis. Ole teadlik ümbritsevatest helidest, tunneta riiete puudutust nahal, oma hingamise rütmi ja selle täiuslikkust. Hinga mõned korrad sügavalt ja saa täielikult teadlikuks oma kehast, lubades oma teadvusel mööda keha ringi liikuda, luues võimalikult mugava enesetunde. Kui lõdvestus muutub veelgi sügavamaks, vii tähelepanu oma südamelöökidele ja pulsile.

2. Kujutle, et sulad ühte oma kõrgema mina särava valgusega. Olles nüüd iseenda kõrgem mina, keskendu oma emotsionaalkehale. Võid kujutleda, et su emotsionaalkeha on justkui energiakiht füüsilise keha pinnal ja sellest väljaspool. Olles iseenda kõrgem mina, „tõmba” emotsionaalkeha füüsilisest kehast kaugemale, kuni see särab sinu ümber sädeleva, voogava ja puhtana.

3. Nüüd kujusta oma pealael asuvat vaimset keskust lootoslillena. Iga kord, kui oma arengus edasi liigud ja ülespoole sirutud, avaneb järjekordne õieleht, kuni tuhandeõieleheline lootos on täielikult avanenud. Kujutle, mida tunneksid siis, kui kogu õis puhkenud on. Näe lootoseõit, nii nagu see parajasti on. Mitu õielehte on avatud? Kujutle uusi õielehti õrnalt avanemas. Sel ajal, kui need avanevad, näe end ümbritsetuna oma vast ärganud vaimse keha hiilgusest.

4. Nüüd kujutle enese ümber valgusvõrgustikku – oma mentaalkeha. Luba sel sirutuda ülespoole ning muuda see peenekoelisemaks ning veelgi kaunimaks.

5. Olles iseenda kõrgem mina, ümbritse oma käbinääre violetse valgusega. Käbinääre asub otse su silmade taga kolju keskosas. See nääre reguleerib sisemise nägemise arengut, selle abil on võimalik näha nii selle kui teiste dimensioonide peenenergiaid, samuti nii sinu enda kui teiste inimeste aurasid.

6.  Vaata ruumis ringi pilku kindlalt fokuseerimata. Pane tähele iga erinevust sellest, mida tavaliselt märkad, ja iga märki oma suurenenud teadlikkusest asju ümbritseva energia kohta. Kui näed pehmet kuma esemete ümber, püüa märgata veelgi rohkem – kuma suurust, tihedust, mustreid selle sees jne.

Kui tuled meditatsioonist välja, õnnitle ennast, et töötasid oma energiakeskustega ja avasid end võimalusele näha nähtamatuid peenenergiaid enese ümber. See meditatsioon võib kiirendada su selgeltnägemisvõime arengut. Su selgeltnägemisvõime kujuneb välja sulle sobivas tempos ja viisil, mis on sinu jaoks õige. Hinda iga hetke, mil oled rohkem teadlik energiatest, mis jäävad tavaliselt nähtamatuks või märkamatuks. Ole tänulik selle eest, et saad järjest enam teadlikuks kõrgematest dimensioonidest ning hakkad nägema asju läbi oma kõrgema mina silmade. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar