pühapäev, 10. september 2017

Küsimused ja vastused kanaldamisseminaridelt

Riina Grethiel


Küsimus: Milleks õppida kanaldamist? Mida see mulle annab?

Vastus: Inimese teekond füüsilises maailmas ei ole midagi kindlaks määratut ega muutumatut. Seega, kui te ei ole rahul oma eluga, saate seda muuta. Kuid teil tuleb õppida pöörduma lahenduste otsimisel sissepoole. Kanaldamine on oskus, mis õpetab peenhäälestuma seestpoolt tulevatele sõnumitele. Mõnikord on vaja, et teeksite oma unistuste teostamiseks või mõnest ebameeldivast situatsioonist väljumiseks radikaalseid muudatusi. Et need muutused kulgeksid sujuvalt, harmooniliselt ja oleksid õigesti ajastatud, võib osutuda vajalikuks kanaldada iga sammu. Teinekord ei ole üksikasjalike juhiste saamine nii oluline, kuid kanalis olemine iseenesest avab teid universumi tervendavatele ja uuendavatele energiatele ning aktiveerib teis peituva loomingulisuse. Seega võite teha endale igapäevaseks harjumuseks istuda Algallika valguse ja armastuse kose all, isegi kui te parajasti midagi küsida ei taha.
Kanaliks olemise puhul on väga oluline ka Maa ühendus. See on altpoolt tulev toetus, ühendus nn alumise allikaga. Ülima tõe järgi on nii ülemine kui alumine allikas üks ja seesama, kuid kehas olles kogete neid kahe polaarsusena, taeva ja maana, ülemise ja alumise poolusena. Inimeste kõige suurem häda seisnebki selles, et sageli on nad ennast Maast ehk alumisest allikast ära lõiganud, ning seetõttu ei tööta ka ühendus ülemise allikaga korralikult. Kahjuks ei usalda paljud veel seda väge, mis tuleb Maast enesest. Kuid just see jõud, Kosmilise Ema toetus, aitab südamel, kurgul, kolmandal silmal ja kroontšakral harmooniliselt avaneda, mis on kanaldamise puhul väga oluline. Kanaldades võite tunda, kuidas kogu teie keha sõna otseses mõttes kümbleb Algallika valguses. Ülalt alla voolav valgus stimuleerib aju ning tasakaalustab ka parema ja vasaku ajupoolkera, intuitiivse ja loogilise mõtlemise, mis suurendab nii teie sisemist rahutunnet kui loomingulist võimekust.
Kanaldades loote ühenduse oma kõrgeima olemuse ja vaimsete teejuhtidega sisetasanditel ning see on üks võimalik väljapääs horisontaaltasandil kogetavast kannatusest ja segadusest. Kui olete kontaktis oma kõrgema minaga, siis hakkate nägema, et väline maailm on justkui kahemõõtmeline loor, mille saate eest ära tõmmata, et näha tõelist reaalsust. Paljud teist mäletavad tõelise reaalsuse kogemust oma lapsepõlvest, seda vahetut hetkes olemise viivu, kus aeg seisab, maailm on erakordselt kaunis, värviküllane ja täiuslik ning kus igas sekundis avaneb otsekui igavik. Ka nüüd on täiesti võimalik puhast reaalsust kogeda, kui loote sügavama kontakti oma kõrgema minaga, oma kehaga ja Maa-Emaga, kui avate oma südamed ja hakkate tuginema südametarkusele, aktiveerides üha rohkem oma paremat ajupoolkera, nii et teie kaks ajupoolkera, vasak ja parem, loogiline mõtlemine ja intuitsioon, võiksid hakata vaimse maailma piltide ja sõnumite vastuvõtmisel omavahel koostööd tegema.

Küsimus: Kas Maa ühendust on kõige parem saavutada looduses?

Vastus: Jaa, kuigi te võite Maa ühenduse saavutada ka pilvelõhkuja tipus, olles täielikult ümbritsetud kunstlikest materjalidest. Maa ühendust on alati võimalik saavutada, sest Maa on teie jaoks alati olemas. Siiski on seda kergem saavutada paljajalu maapinnal istudes, sest siis ärkab kehamälus loomupärane maaühenduse kogemus. Aga kui sellist võimalust ei ole, tuleb lihtsalt teadlikult Maale keskenduda.

Küsimus: Kuidas hoida oma keha tervena ning mitte lasta teistel inimeste energiatel ennast nii palju mõjutada?

Vastus: Kui olete parajasti kanaliks Algallika energiale, siis tervendab see teid ning kaitseb ka teiste inimeste energiate eest, sest viibides puhtas ühenduses, olete väljaspool horisontaaltasandil toimivate energiate mõjusfääri. Horisontaaltasandil on väga palju kannatust ja valu ning sellega kaasnevate negatiivsete emotsioonide ja depressiooniga ei ole vaja kaasa võnkuda. Siiski ei saa te end maailmast täielikult eraldada, sest see ei ole lihtsalt võimalik. Eraldatus on vaid ego unenägu. Tegelikkuses on kõik olendid üksteisega seotud ning mõjutavad üksteist lakkamatult – iga mõtte, sõna ja teoga. Seepärast on väga oluline jälgida, milline on teie panus Maa ühisesse teadvusvälja. Suhtelist eraldatust välisilmast on siiski võimalik luua – perioodideks, mil ennast puhastate ja uuendate. Te saate seda teha, kui taotlete viibimist Algallika valguse kose all ning kui loote teadliku ühenduse Maaga. Maa tõmbab teist välja kõik madalasageduslikud energiaid, mida te horisontaaltasandil endasse võtate. Töö, mida endaga teete, mõjutab ka välist maailma, ehkki muutused ei pruugi ilmneda kohe. Ülim kaitse on sisemine puhtus ja ühenduses olek oma kõrgeima olemusega. See on ka parim kingitus, mida saate omalt poolt maailmale anda. Et seda saavutada, on väga oluline igapäevaselt mediteerida. Aja jooksul omandate võime luua enda ümber püsivalt puhta ja kõrgsagedusliku energeetilise ruumi, oma valguskeha, mis aitab teie kõrgemal olemusel ka väljaspool meditatsiooni kehasse jääda. See võimaldab kõik negatiivsed energiad hetkega valguseks transformeerida, tervendades ka ümbritsevat maailma ja seal elavaid olendeid.

Küsimus: Kuidas oleks praegusel ajal kõige parem kõrgemat vibratsiooni hoida?

Vastus: Praegune aeg on tõesti väga kõikuv. Perioodid, kus üldine sagedus on kõrge, vahelduvad selliste perioodidega, kus sagedus läheb päris alla. Ja kogu maailm kõigub kaasa, sest enamik inimesi on omavahel interneti kaudu seotud. Isegi kui püüate ennast meediavõrgustikest eemal hoida, tunnete seda kõikumist ikkagi.
Aitab enda sisse minek, suundumine oma sisemisse allikasse südame tasandil. Kui saate ühendust jumaliku armastusega enese südames, siis on see tõeline varjupaik, mis aktiveerib spontaanselt ka teie valguskeha.
Et oma energiaid kiiresti kõrgemasse ja puhtamasse vibratsiooni viia, võite kasutada kolme märksõna: rahu, vaikus ja avarus. See on iidne tehnika, mis on väga lihtne, kuid erakordselt tugeva toimega. Kui tunnete, et lained löövad üle pea kokku ning välismaailma kõikumine muudab oma keskmes püsimise keeruliseks, siis lihtsalt mõelge rahu peale. Pöörduge sissepoole ja öelge endale: RAHU. Seejärel tajuge rahutunnet kehas. Tajuge rahulainet pealaest jalatallani ning te avastate, kuidas teie keha ise on rahu hoidja. Sissepoole pöördumine ja oma kehast rahu otsimine, isegi kui emotsioonid on kõike muud kui rahulikud, aitab teil kontakti saada universumi enda rahutundega.
Rahule mõeldes võite keskenduda oma kolmandale silmale ning suunduda siis kolmanda silma tasandilt tahapoole, oma keskmisesse kanalisse ehk keha kesktelje sisse, mis on energiatasandil seest õõnes toru. See on justkui ühe väga erilise sisemise värava avamine, mis võimaldab teil sattuda avarasse ruumi, lõputusse avarusse, mis ongi puhas algolek ise. Olete saabunud oma sisemisse varjupaika, kuhu välise maailma tormid ei ulatu.
Et seda kogemust veelgi sügavdada, öelge nüüd endale: VAIKUS. Seda tehes keskenduge kurgutšakrale ja tajuge samal ajal kõikide helide taga olevat vaikust. Isegi kui olete keset tänavamüra või kui ümberringi on palju lärmi, on tegelikult võimalik kõikide nende häälte ja energiate tagant leida üles vaikus, sest see on kõikide helide ja vibratsioonide allikas. Vaikuses olles hakkate hoomama, et vaikus ise on enesest teadlik ning täidab ja ümbritseb teid ääretu teadvusemerena. Te saate kontakti omaenda kosmilise minaga, kes kerkib esile sellest lõputust avarusest. Te tajute oma suuremat olemust. Te tajute end energia ja teadvuse kujul. Te tajute, et välise maailma kõikumine ja segadus ei mõjuta teid tegelikult. Teie olemus on piiritu kosmiline avarus.
Kolmas märksõna ongi AVARUS. Kui mõtlete avaruse peale, siis leiate end oma südamest. Sealt avaneb sisemine värav lõpmatusse, selge valgusega täidetud ruumi, mis on teie suurem olemus. Siin kogete väga palju soojust, kaastunnet ja armastust kõige olemasoleva vastu. Te olete täiuslikult kaitstud, oma keskmes ning kiirgate välja rahu ja aktsepteerimist kogu välise segaduse suhtes. Endalegi üllatuseks märkate, et kõik see, mis teie ümber toimub – nii energeetilisel kui ka füüsilisel tasandil, – ei mõjuta teid enam. Te olete ühenduses suurema osaga iseendast, kes viibib väljaspool kõikumisi ja segadust.

Küsimus: Kuidas toetada oma lähedasi, ilma et me neilt õppetunde ära võtaksime?

Vastus:  Lähedastega suhtlemisel on kõige tähtsam keskenduda nende kõrgeimale olemusele ning usaldada, et iga inimese kõrgem mina kaitseb, juhib ja suunab teda nii nagu vaja. Ja kui lähedasel ei ole teadlikku ühendust oma kõrgema minaga, siis saate paluda või taotleda, et ta oleks siiski oma kõrgeima olemuse juhtimise ja kaitse all. Kõige parem viis lähedast aidata on olla ise ühenduses omaenda kõrgema minaga, sest siis kiirgate välja puhast vibratsiooni, mis aitab ka lähedasel ühendust saavutada. Teil tuleb lihtsalt usaldada, et kõiki aidatakse ja toetatakse vaimse maailma poolt, ning isegi kui inimesed teevad vigu, siis nende vead ja vigade tagajärjed kutsuvad sageli esile ärkamise. Mõnikord on kannatus vajalik, et inimene saaks üldse ärgata oma kõrgemale olemusele. Seega tuleb lasta teistel oma vigu teha, juhul kui need ei ole kellelegi eluohtlikud või kui te just ei tunne, et teil on vaja siiski sekkuda. Kõik sõltub alati konkreetsest olukorrast.

Küsimus: Kuidas käituda inimestega, kes üritavad sind oma mõjuväljas hoida?

Vastus: Siin on kaks teed. Üks võimalus on nendega mitte suhelda. Kui see ei ole võimalik või kui see ei aita, siis tuleb luua endale energeetiliselt puhas ruum, kuhu nende mõju ei ulatu. Selleks on teie kõrgeima olemuse kohalolek ehk teie valguskeha. Teiste inimeste mõju on enamasti horisontaalne ning tuntav horisontaaltasandile avanevates tšakrates. Kui aga tunnete, et teil üritatakse kroontšakrat kinni panna, aitab kanaliks olemine Algallika valgusele ning ühenduse loomine universaalse teadvusega. Siis häälestute sõnumitele ja mõjule, mis tuleb teie olemuse kõrgematelt tasanditelt, ning teiste inimeste mõjuvõim teie üle nõrgeneb. Kõige tähtsam on olla olukorrast teadlik, siis saate paluda vaimselt maailmalt abi, et taastada oma ühendust Algallikaga ja oma kõrgeima olemusega. Kui seda suudate, ei ole teid enam nii lihtne mõjutada. 

Küsimus: Kuidas suhtuda dogmaatilisse kristlusesse? 

Vastus: Kõik religioonid tulevad ühest Algallikast. See on kindlasti üks väga oluline tõde, millele hinnangute andmisel toetuda. Kui aga taotlete püsiva ühenduse loomist oma kõrgeima olemusega, siis võib dogmaatiline religioon hakata takistama teie vaba arengut. Ennast vastandada teistsugustele teeradadele ei ole vaja, kuid samas tuleb teil olla teadlik sellest, mis on just teie jaoks õige ja edasiviiv. Kui teie jaoks ei ole õige kuuluda mõne religioossesse institutsiooni ridadesse, siis ärge lihtsalt kuuluge, kuid see ei tähenda, et teil tuleks teisi inimesi nende usuliste tõekspidamiste pärast kritiseerida. Paljud kristlased on oma taotlustelt siirad, sest kõik sõltub alati konkreetsete inimeste valikutest ja nende sisemisest puhtusest. Kui inimene rahuldub talle etteantud tõekspidamiste ja väärtushinnangutega ning keskendub eelkõige jumalikule armastusele, mis Kristuse kaudu maailma tulvab, siis ei ole tema häälestuses midagi valesti. Selline oli ka esivanemate seisukoht enne ristisõdijate tulekut. Neil ei olnud otseselt midagi Kristuse ega ristiusu vastu. Pigem on olnud probleem selles, et religioossed institutsioonid on sageli ise sallimatud avarama maailmanägemuse suhtes, sest neil on raskem kontrollida inimesi, kes on otseühenduses oma kõrgeima olemusega ja Algallikaga ega vaja vahendajaid. Seega võite teie küll olla sallivad dogmaatilise religiooni suhtes, aga dogmaatiline religioon ei pruugi olla salliv teie suhtes. Kõik sõltub muidugi konkreetsetest inimestest ja nende teadlikkusest. Inimesed, kes on ühenduses jumaliku armastuse energiaga ning kellel ei ole hirme ega suuri võimuambitsioone, on reeglina sallivamad. Nemad mõistavad, et ühendus Algallikaga on aluseks ja eelduseks kõikidele usunditele, ükskõik milliseid väliseid vorme need ka ei võtaks. Kontrollis ja manipulatsioonides, mis võib kaasneda dogmaatilisusega, ei ole iseenesest midagi religioosset. See on vaid polaarse maailma mäng, millega teil ei ole vaja kaasa minna. Seega leidke endale tee, mis teie jaoks toimib, ning ärge otsige vastandumist. Kui teiste inimeste uskumused ja arusaamad on teie omadest erinevad, siis laske neil lihtsalt olla. Igaüks on oma teekonnal täpselt seal, kus ta parajasti on. Kui aga mõni usuline organisatsioon teid või teie lähedasi juba konkreetsemalt kahjustab või ründab, siis tuleb taotleda kõrgeimat kaitset ja paluda vaimselt maailmalt või oma kõrgemalt minalt juhatust, kuidas kujunenud olukord kõige oskuslikumal viisil ära lahendada. 


Küsimus: Kuidas suhtuda ümberristimisse ja deemonite väljaajamisse? Kas deemonid on üldse olemas?

Vastus: Energiamaailma polaarsetel tasanditel on olemas kinnijäänud olendid, kes on väga suures piinas ja kes võivad tekitada kannatusi ka neile, kellega nad suhestuvad. Nad ei kuulu siia maailma ning kindlasti pole neid mõtet igalt poolt ja igast inimesest otsida. Siiski ei saa öelda, et neid üldse ei oleks või et neid ei võiks kellelgi küljes olla. Kõige parem viis nendega toimetulekuks on kaastunne ja puhas taotlus saata nad valgusesse.
Täiesti omaette teema on aga see, et demoniseeritud on ka väga palju selliseid olendeid, kes on seotud Maa-Emaga – haldjaid, loodusvaime, Suurt Jumalannat ennast. Kõik need olendid on aga sageli hoopis abistavad jõud, kes toetavad inimkonna vaimset kasvu ja edasiminekut, talletades endas kuldajastu loomise põhitõdesid ning juhiseid harmooniliseks ja vägivallatuks eluks kooskõlas loodusega.

Küsimus: Milline on erinevus hinge ja vaimu vahel? On neil üldse mingit erinevust?

Vastus: Jaa. Vaim on teie olemuse kõrgeim aspekt, kes ei ole kunagi Algallikast eraldunud. See on teie puhas valgusolemus. Vaim on ka võimas Mina Olen Kohalolek, Allika Mina. Hing seevastu on unikaalne energiamuster, kes ühtsuse valgusest polaarsesse maailma laskub. Ja kuigi ka teie vaimus on olemas seesama unikaalne energiamuster, siis hinge puhul on see filigraansemalt välja joonistunud. Hinge energia on värviline, vaimu energia aga läbipaistev selge valgus. Hing on vaheaste vaimu ja keha vahel ning koosneb elementidest, mis avalduvad temas puhtal kujul. Algolekust ilmuvad elemendid moodustavadki hingele valguskeha. Seevastu teadvus, mis viibib puhtas elementide ilmumise eelses olekus, on vaim. Elementide ilmumisega kaasnevad ka geomeetrilised energiamustrid, mis hakkavad koos moodustama vormimaailma ning looma suurt tervikmustrit. Ja iga hing on asendamatu osa sellest tervikust.
Kui hing kehasse laskub, siis käivitub ka vaimu inkarneerumise protsess, mille lõppeesmärk on keha valgustumine. Hingel kulub palju aega, et füüsilist keha oskuslikult kasutusele võtta ning selle kaudu Algallika energiat maailmale vahendama hakata. Oma teel kohtab ta tõsiseid takistusi, sest kõrvuti hingega hakkab moodustuma ka ego – negatiivseteks emotsioonideks moondunud elementide energia kogum iga inimeses. Need emotsioonid on hirm, viha, omastav iha ehk ahnus, uhkus ja kadedus. Ego algne funktsioon on kaitsta nii hinge kui ka keha välise maailma ohtude eest. Ent kuna hing on ühtsuseolend, ego aga kogeb end eraldatuna, siis puhkeb ego ja hinge vahel peagi võitlus, kuna nende eesmärgid on erinevad. Alles vaimu ehk võimsa Mina Olen Kohaloleku laskumine aitab hingel ego alistada ning välja tuua selle, mis on hinges unikaalne ja kordumatu – see on kingitus, mis tal maailmale on anda.
Vaimu laskumine toetab hinge ja muudab ta väga võimsaks, samal ajal kui egost saab teener, kes viib ellu hinge inspiratsiooni ja vaimu tahet. Aga kui vaimuühendust ei ole, siis on hing ja ego omavahel tülis. Kord juhib inimest hing, enamasti aga ego. Seda lõhet on nimetatud ka parema ja vasaku ajupoolkera või südame ja mõistuse vaheliseks konfliktiks. Hing on seotud parema ajupoolkera ja südamega ning ego tegutseb vasaku ajupoolkera ja mõistuse kaudu. Ainult vaimu laskumine aitab seda lõhet ületada ning üks võimas praktika asuda nende sisemiste polaarsuste lepitamise teele ongi kanaldamine, sest see loob toimiva silla parema ja vasaku ajupoolkera vahele. Nimelt toimub kanaldades kõrgematelt teadvustasanditelt pärit info vastuvõtmine parema ajupoolkera kaudu ning selle informatsiooni sõnadeks ja lauseteks tõlgendamine vasaku ajupoolkera abil. Seega ei ole kanaldamine võimalik ilma kahe ajupoolkera vahelise koostööta.

Küsimus: Kas me kanaldame alati enda kõrgemat olemust või kedagi teist ka? On sel üldse tähtsust? Ja kas teistele informatsiooni saamine on lihtsam kui endale?

Vastus: Kõik sõltub väga palju taotlusest ehk siis sellest, kuidas ennast häälestada. Kui taotlete, et kanaldate oma kõrgemat mina, siis te kanaldate oma kõrgemat mina, aga kui kanaldate teistele, siis tekib ühine teadvusväli, mille moodustavad kahe või rohkema inimese kõrgemad minad, kes toimivad nüüd teatud mõttes koos. Kõrgemate minade tasanditel leiab aset suhtlemine ja nad võivad ühendada jõud ning vahendada informatsiooni, millele muidu ei oleks juurdepääsu. Kuna kahe või enama kõrgema mina koostöö toimel on vägi suurem, siis võib teistele kanaldamine tõesti lihtsam tunduda. Teine põhjus, miks teistele informatsiooni saamine võib olla lihtsam, seisneb selles, et endale kanaldades võite vahel karta vastust ja see blokeerib ühenduse. Teistele kanaldades te reeglina ei karda saabuvat informatsiooni ja nii on teil lihtsam vastuseid saada.

Küsimus: Aga kas me teisele kanaldades kanaldame enda kõrgemat mina või teise inimese oma?

Vastus: See oleneb sellest, mida te taotlete. Te võite taotleda, et kanaldate teise inimese kõrgemat mina, kuid algajal on turvalisem ja ka otstarbekam kanaldada enda kõrgema mina, sest vastasel juhul võib teil olla raske sissetulevat infot puhtalt vastu võtta, kuna kõrgemate minade energiamustrid on mõneti erinevad.

Küsimus: Kas kanaldamine ja madalamas sageduses millegi nägemine on sama asi? Näiteks kui näha deemoneid ja neid ära saata? Kas see on kanaldamine?

Vastus: See ei ole kanaldamine. See on selgeltnägemine. Kanaldamine põhineb vertikaalsel sirutumisel ülespoole ja ühenduse loomisel kõrgeima teadvusega, Algallikaga. Te võtate vastu informatsiooni vertikaaltasandil ning jääte puutumatuks horisontaaltasandi ebakõladest. Negatiivne energia, mis satub Algallika kohalolekusse, lahustub silmapilkselt. Nn deemonid kaovad olematusesse või transformeeruvad selleks, kes nad olid oma algsel ja puhtal kujul.
Horisontaaltasandi selgeltnägemine seevastu võib psüühika jaoks natuke ohtlik olla, sest polaarse energiamaailma kogemused ei ole alati meeldivad ega ka mitte tervendavad. Kaitsed peavad olema väga tugevad, et horisontaaltasandil toimuvat „vaadata“ ja madalamas sageduses tegutsevaid negatiivseid jõude ära saata. Siiski on see võimalik, kui õpite kogema kõrgema teadvuse toomist horisontaaltasandile ning ühendama kanaldamist selgeltnägemisega.

Küsimus: Aga millise taotluse peaks kanaldamisel ennekõike tegema? Mõned kanaldavad mingeid muid kõrgemaid olendeid. Kas me peaksime alati tegema taotluse, et kanaldame oma kõrgemat mina?

Vastus: Jah, kindlasti oleks soovitav seda teha. Vähemalt alguses. Inimesed kanaldavad küll igasuguseid olendeid, aga paljud kogenud kanaldajad kanaldavad alati läbi oma kõrgema mina filtri, isegi kui kanaldavad esivanemaid, valgustunud täheolendeid, ingleid või ülestõusnud meistreid. Siiski on osa inimesi valguse kujul tuleva informatsiooni tõlkimisel andekamad kui teised. Nende jaoks tuleb see loomulikult ning ühel hetkel hakkavad nad kanaldama ka teisi valgusolendeid ja tooma läbi mitmesugust informatsiooni. Kui see informatsioon on inimkonnale vajalik ja rikastab maailma, siis on see unikaalne kingitus hingelt, kes sellist informatsiooni vahendab. Siiski ei ole õige arvata, et kanaldamine on ilmtingimata mingite muude kõrgemate olevuste sõnumite vastuvõtmine. Seda võib teha, kuid see ei ole otseselt vajalik. Teie arengu seisukohast on vajalik pigem see, et saate ühenduse omaenda kõrgeima olemusega ja omaenda kõrgema teega ning õpite vastu võtma juhiseid, kuidas oma teel püsida ja väljakutseid lahendada. Või siis tuua läbi loomingulist energiat, mida teie kõrgeim olemus tahab maailmaga jagada.
Mõned inimesed kanaldavad muidugi ka surnute hingi ja igasuguseid polaarseid olendeid. Seda ei ole soovitav teha ja see võib isegi ohtlik olla. Kui aga parajasti kanaldate ja mõni lahkunud hing teile läheneb ning tahab rääkida, siis suhelge temaga ainult läbi oma kõrgema mina. Võib-olla on teil tõesti vaja sellele hingele abi anda, et ta saaks edasi valgusmaailmadesse liikuda.

Küsimus: Miks on ohtlik kanaldada surnute hingi ja polaarse tasandi olendeid?

Vastus: Aga sellepärast, et vaimselt avanenud inimese hing ja tema isiklik hingeenergia on väga ligitõmbav igasugustele olenditele, kes tahavad seda lihtsalt toiduks tarvitada. Sellistest tegelastest on mõtet eemale hoida. Samas, kui taotlete ühendust oma kõrgema mina ja Algallikaga, siis olete kaitstud. Kindlasti ei tasu niisama katsetada ja lihtsalt suvaliselt kedagi kanaldada, kes teile horisontaaltasandil läheneb. See võib olla väga ohtlik.

Küsimus: Kuidas vahet teha, kas see on heatahtlik olend, kes püüab ühendust võtta, või mitte?

Vastus: Vaimsetel olenditel on omad seadused, mida nad järgima peavad. Kahtluse korral on kõige õigem esitada olendile väljakutse ning küsida kõige puhtama ja selgema Algallika valguse nimel kolm korda: „Kes sa oled ja mis eesmärgiga mulle lähened?“ Kui on tegu kahtlase tegelasega, läheb ta selle peale ära. Isegi kui ta üritab midagi öelda või kellegi teisena esineda, siis saate te aru, kui midagi on korrast ära. Oma kõrgema mina ja teiste puhaste valgusolendite kanaldamine tekitab alati väga hea enesetunde. Te tunnete end kaitstult ja turvaliselt ning teie pea on selge ja süda avatud. Kui aga tunnete hirmu või survet, siis on alati mõttekas kanaldamine katkestada ja meditatsioonist välja tulla ning järgmisel katsel otse oma kõrgema mina poole pöörduda, sest kõik teie jaoks vajalik informatsioon on teie kõrgemal minal olemas. Kogu tarkus, mida võite vajada – nii enda kui teiste aitamiseks – on teie kõrgema mina käsutuses. Ja lihtsalt niisama huvitava informatsiooni tagaajamisel, millega ei ole midagi peale hakata või milleks inimkond veel valmis ei ole, pole mingit mõtet.

Küsimus: Milline on kõige tähtsam sõnum meile praegu?

Vastus: Te kõik olete väga armastatud. See on kõige tähtsam sõnum teie kõrgematelt minadelt ja vaimsetelt teejuhtidelt, kes toetavad teid igal sammul. Igat üht teist ümbritsevad paljud abistajad, inglid, meistrid, esivanemad ja kõikvõimalikud teised imelised valgusolendid. Te ei ole mitte kunagi üksi. Ärge laske tavamaailma kiirusel, segadusel, kannatustel ja kaosel varjutada teie tõelist olemust. Ja ärge mitte kunagi unustage, milline imeline, särav ja kiirgav valgusolend te tegelikult olete. Teie tõeline olemus on täiuslik ja antud kehastuse eesmärk – mis tahes viisil see teie jaoks ka ei avaneks – on kõrgema mina avaldumine füüsilises reaalsuses, nii et võiksite kehastada oma tõelise olemuse säravaimat valgust ja väljendada seda kõikides oma suhetes ja kõikides oma tegudes. Nii saavad teist valguseallikad, kelle sammudest jääb sellesse maailmasse kiirgav valguserada ka järeltulevastele põlvedele.  

Vt ka: Riina Grethieli KANALDAMISE KURSUS. 


1 kommentaar: